Αργά τη νύχτα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών της πρώτης ομάδας των κατηγορουμένων για την υπόθεση φορολογικής απάτης μέσω της αλυσίδας φούρνων «Χωριάτικο»
Στη φυλακή οδηγείται ο γνωστός συνδικαλιστής που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης του αποδίδεται ρόλος βασικού συνεργάτη του προφυλακισμένου, πλέον, ιδιοκτήτη των φούρνων «Χωριάτικο».
Ετσι ο αριθμός των προφυλακίσεων έχει φτάσει πλέον τις επτά.
Λίγα λεπτά με τις 20:00 το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοινώθηκε στον φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να προκάλεσε ζημιά εκατομυρίων ευρώ μέσω φορολογικής απάτης. Ο 57χρονος με το προσωνύμιο «Mr Χωριάτικο» παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας για περίπου 40 λεπτά, υποστήριξε ότι η υπόθεση αφορά φορολογικές παραβάσεις και όχι απάτη, και δήλωσε διατεθειμένος να πληρώσει όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις
Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων στο απολογητικό του υπόμνημα, σύμφωνα πληροφορίες, ζήτησε από την ανακρίτρια να αφεθεί ελεύθερος, διαφορετικά να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι», επικαλούμενος σειρά από προβλήματα υγείας, όπως επίσης και ότι έχει ανήλικο παιδί.
Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν χθες αφέθησαν ελεύθεροι -κατά περίπτωση- με περιοριστικού όρους και εγγύηση.
Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε και ο γιος του «Mr Χωριάτικο» ο οποίος καλείται να καταβάλει και χρηματική εγγύηση ύψους 20.000€. Κατά την απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως την πλήρη και αποκλειστική ουσιαστική διαχείριση των εταιρειών ασκούσε ο πατέρας του.
«Δεν έχω εμπλοκή σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ή συμπεριφορά. Ουδέποτε αναμείχθηκα ουσιαστικά στην διοίκηση ή διαχείριση των εταιρειών, ούτε είχα οποιαδήποτε πραγματική εμπλοκή στην διαχείριση ακινήτων. Στην πραγματικότητα, η επαγγελματική μου δραστηριότητα περιοριζόταν αποκλειστικά στην εργασία μου ως αρτοποιού και ζαχαροπλάστη σε επιχειρήσεις συμφερόντων του πατέρα μου. Δεν συμμετείχα στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, δεν ασκούσα πραγματική διοίκηση ή έλεγχο και δεν είχα ουσιαστική γνώση ή ανάμειξη στα λοιπά εταιρικά ζητήματα.» Φέρεται να υποστήριξε ο γιος του φερόμενου ως αρχηγού.
Σήμερα είναι προγραμματισμένες οι απολογίες των υπολοίπων 29 συλληφθέντων.
Πηγή: eleftherostypos.gr

