Site icon Epirusjournal.gr

Δίδασκε παράνομα επί 18 έτη σε ΑΕΙ, χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο – Ήταν στενός συγγενής καθηγητή που διατέλεσε σε θέσεις ευθύνης

vivlio-foititis-diavasma

Συγγενής καθηγητή εξασφάλιζε συμβάσεις για να κάνει μαθήματα επί 18 έτη χωρίς να έχει αναγνωρισμένο πτυχίο, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Παράνομη απασχόληση με συμβάσεις ανάθεσης διδακτικού έργου σε ΑΕΙ για 18 έτη χωρίς την κατοχή αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: Παράνομη απασχόληση με συμβάσεις ανάθεσης διδακτικού και λοιπού έργου σε ΑΕΙ για 18 έτη, χωρίς την κατοχή αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών, στενού συγγενή καθηγητή/τριας του ΑΕΙ ο/η οποίος/α διατελούσε Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Κατόπιν καταγγελίας, επιθεωρητές Περιφερειακής Υπηρεσίας της Ε.Α.Δ. πραγματοποίησαν έλεγχο, για το χρονικό διάστημα 2005 – 2024, σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Βορείου Ελλάδος, με αντικείμενο τη νομιμότητα των διαδικασιών ανάθεσης διδακτικού έργου έκτακτου προσωπικού και απασχόλησης σε έργα του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του/της ιδιώτη «Κ», στενού συγγενή καθηγητή/τριας του Ιδρύματος που διατέλεσε σε θέσεις ευθύνης αυτού.

Κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκαν, κατά περίπτωση, τα εξής:

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι κατά το χρονικό διάστημα 2008 – 2011, ο/η «Κ» εμφανίζεται ταυτόχρονα να: α) Παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό, β) παρέχει εργασία σε φορέα του εξωτερικού, γ) παρέχει εργασία σε προγράμματα του Ε.Λ.Κ.Ε. και δ) παρέχει διδακτικό έργο στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται ισχυρά η μη πραγματική παροχή διδακτικού και λοιπού έργου στο ΑΕΙ για τα 3 αυτά έτη.

Σε συνέχεια των ανωτέρω διαπιστώσεων, η έκθεση ελέγχου διαβιβάστηκε:

Πηγή: newsbeast.gr



Ακολουθήστε το EPIRUSJOURNAL στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Exit mobile version