Εντός του 2019 η πώληση της Εγνατίας

Η αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού, έχει καταστεί περισσότερο αγωνιώδης, λόγω των παλινωδιών που έχουν μεσολαβήσει κυρίως με τις αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη σχετικά με τα διόδια και την ασκούμενη τιμολογιακή πολιτική.

Ετσι, οι οκτώ από τις 15 εκκρεμότητες για την αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού σχετίζονται με τα παραπάνω θέματα και οι πιστωτές ορίζουν όχι μόνο το είδος των αποφάσεων που πρέπει να υπογραφούν, αλλά και τον χρόνο που αυτό θα συμβεί.

Επίσης, μεταξύ των εκκρεμοτήτων συγκαταλέγεται και η απελευθέρωση του προτιμητέου επενδυτή από το θέμα των (δανειακών) υποχρεώσεων της εταιρείας προς την Τράπεζα Πειραιώς. Η λειτουργία της οδού θα παραδοθεί ελεύθερη βαρών από τη δανειακή σύμβαση που έχει συνάψει η Εγνατία Οδός με τη συγκεκριμένη τράπεζα. Η εκκρεμότητα αυτή μάλιστα ορίζεται ότι πρέπει να επιλυθεί πριν από την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών των ενδιαφερομένων που υπολογίζεται να γίνει στο τέλος του έτους. Ετσι, η αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019 και πιθανώς προς το τέλος του έτους.

Πηγή: epiruspost.gr