Είκοσι πέντε ημέρες μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, το σημείο παραμένει κλειστό, με τις εργασίες αποκατάστασης να βρίσκονται σε εξέλιξη και τις καιρικές συνθήκες να δυσχεραίνουν το έργο των συνεργείων.
Συνεργείο της ΕΡΤ βρέθηκε την Τετάρτη στο σημείο, καταγράφοντας την πρόοδο των παρεμβάσεων, αλλά και τις δυσκολίες που προκαλούν οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επιβραδύνουν τις τεχνικές εργασίες που απαιτούνται για τη σταθεροποίηση των πρανών και την αποκατάσταση της βατότητας του οδοστρώματος.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για πολλές ακόμη εβδομάδες στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Στόχος είναι έως το Πάσχα να δοθεί στην κυκλοφορία τουλάχιστον το ένα ρεύμα, ώστε να αποκατασταθεί μερικώς η κυκλοφορία και να περιοριστεί η ταλαιπωρία των οδηγών.
Η πλήρης αποκατάσταση του οδικού άξονα θα εξαρτηθεί από την πορεία των εργασιών και τις καιρικές συνθήκες, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασης.
Πηγή: epirusgate.gr

