Καταγγελία του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ν.Ιωαννίνων

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων το γεγονός πως ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου και δημόσιων σχέσεων της ΓΣΕΕ αλλά και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) Δημήτρης Καραγεωργόπουλος είναι ο ίδιος εργοδότης. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, εκτός από «εκπρόσωπος εργαζομένων» είναι παράλληλα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα και παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.

Αυτό αποτελεί ένα αίσχος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Οι ευθύνες της Διοίκησης της ΓΣΕΕ είναι μεγάλες.
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, απαιτεί την άμεση αποπομπή και την καθαίρεση του εργοδότη Δημήτρη Καραγεωργόπουλου από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ και την ΟΙΥΕ να συνεδριάσουν άμεσα με το συγκεκριμένο θέμα. Δε μπορεί να υπάρχουν στελέχη ή μέλη ΔΣ ανωνύμων εταιρειών στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.
Αλήθεια ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο κύριος Καραγεωργόπουλος; Η ερώτηση εύκολα απαντιέται σύμφωνα και με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο, τα οποία αποκαλύπτουν αυτά που χρόνια τώρα καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις. Φυσικά και τα συμφέροντα της εργοδοσίας εξυπηρετεί, τα δικά του συμφέροντα δηλαδή. Οι ευθύνες της πλειοψηφίας των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ είναι μεγάλες. Υπάρχουν όργανα και ενώσεις που μπορεί να εκλεγεί ο κύριος Καραγεωργόπουλος, όχι όμως στα εργατικά συνδικάτα. Δεν ανεχόμαστε να μας εκπροσωπούν άνθρωποι της εργοδοσίας, που και αποδειγμένα ανήκουν σε αυτή!

Μόνο οι εργαζόμενοι, με τη μαζικοποίηση των σωματείων, με την συμμετοχή τους σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα, σε κάθε δραστηριότητα του ταξικού κινήματος, με την ανάδειξη συναδέλφων αγωνιστών στα συνδικαλιστικά όργανα, μπορούν να εξασφαλίσουν την ταξική γραμμή των σωματείων, την αδιάλλακτη στάση τους με βάση το αίτημα για δουλειά και ζωή σύμφωνα με τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Πηγή: epirus-tv-news.gr