Μέχρι την Πρέβεζα είχε απλώσει τα πλοκάμια του το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων

xeiropedes_astynomia

Μέχρι την πόλη της Πρέβεζας είχε απλώσει τα πλοκάμια του το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, που εξαρθρώθηκε από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε χώρα στην Αθήνα, το Μεσολόγγι, τη Λευκάδα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Αλεξανδρούπολη, με το κύκλωμα να έχει επιχειρήσει πρόσβαση εκτός από την Πρέβεζα, στο Καρπενήσι και την Καστοριά.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και  προβεβλημένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας εκ των οποίων είναι  πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, εκλεγμένος με τη ΝΔ, και ο άλλος στέλεχος της ΝΔ, πρώην αντιδήμαρχος, νυν πρόεδρος σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνολικά συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ στο κύκλωμα συμμετείχαν 7 δικηγόροι, 5 δημόσιοι υπάλληλοι στελέχη της περιφέρειας καθώς και ένας υπάλληλος δημόσιου νοσοκομείου.Σημειώνεται επίσης ότι ο σύζυγος μίας εκ των δικηγόρων που συνελήφθησαν είναι μέλος της φρουράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη.

Το κύκλωμα μετέφερε αλλοδαπούς από την Αθήνα στις «φιλικές» πόλεις, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται, και με την «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπέβαλλαν τα σχετικά έγγραφα, τα οποία θεωρούνταν ως γνήσια και λάμβαναν τις ελληνοποιήσεις χωρίς να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Πηγή: epirusgate.blogspot.com