Ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών μικρής κλίμακας από το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη μετά από αναμονή μεγαλύτερη του ενάμιση χρόνου.
Όπως ανέφερε, το εργοτάξιο ενισχύθηκε με νέο προσωπικό μέσω του προγράμματος «55+», το οποίο στοχεύει στην απασχόληση εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας σε θέσεις κοινωφελούς χαρακτήρα. Αν και ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε περίπου 90 άτομα, τελικά εγκρίθηκαν μόλις 30 προσλήψεις, γεγονός που –όπως σημείωσε ο δήμαρχος– οφείλεται σε αποφάσεις του κεντρικού κράτους.
Παρά τον περιορισμένο αριθμό εργαζομένων, οι πρώτες εργασίες μικρής κλίμακας έχουν ήδη ξεκινήσει σε γειτονιές της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και των δημοτικών υποδομών. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες συντήρησης, καθαρισμού και αναβάθμισης σημείων του δημόσιου χώρου.
Ο κ. Μπέγκας τόνισε πως «με σχέδιο και επιμονή, βήμα-βήμα, προχωράμε στη φροντίδα του δημόσιου χώρου, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και με περιορισμένα μέσα, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».


Πηγή: epirusgate.gr
Epirusjournal.gr Η καθημερινότητα της Ηπείρου σε ένα site! 