Breaking News
kausima-venzinadiko

Νοθεία καυσίμων με άρωμα Greek Mafia: Ο ιερέας, ο «μάγος» και η παίκτρια ριάλιτι

Νοθεία Καυσίμων: Ενας… χειροτονημένος διάκος, 12 χρόνια ιερέας στο Λονδίνο, με πτυχίο Ιατρικής, ένας… «μάγος» από τη Γάζα και μία πρώην παίκτρια του «Μy Style Rocks».

Πρόκειται για τον 62χρονο αρχηγό της Εγκληματικής Οργάνωσης νόθευσης καυσίμων που εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, τον 65χρονο παρασκευαστή των χημικών διαλυτών και μια 27χρονη υπάλληλο σε «συνεργαζόμενο» βενζινάδικο, που συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Τρίτης, μαζί με ακόμα 17 μέλη του κυκλώματος. Εντοπίστηκαν 6 πρατήρια υγρών καυσίμων με νοθευμένα και λαθραία καύσιμα, ενώ οι διαφυγόντες φόροι από την παράνομη δραστηριότητα ξεπερνούν το 1.200.000 ευρώ. 

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν αφανείς πρωταγωνιστές της εγκληματικής οργάνωσης είναι συγγενικά πρόσωπα ηγετικού μέλους της Greek Mafia, που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας. Χώρος στάθμευσης φορτηγών με αιθυλική αλκοόλη στον Ασπρόπυργο, που ελέγχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας, σχετιζόταν στο παρελθόν με τους συγγενείς του μέλους της Greek Mafia. Μάλιστα, μετά τη δολοφονία του, αυτός ο χώρος είχε γίνει στόχος της μαφίας των τσιγάρων που κρυβόταν πίσω από την εγκληματική ενέργεια. Τότε, οι δράστες είχαν κάψει και δύο φορτηγά που περιείχαν μηχανήματα παρασκευής λαθραίων τσιγάρων.

Η εταιρία εμπορίας χρωμάτων δεν… πωλούσε χρώματα. Την παραπάνω απουσία… εμπορικής δραστηριότητας διαπίστωσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στα πλαίσια των ερευνών για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο 65χρονος ιδιοκτήτης της είχε αποκτήσει την προσωνυμία… «Μάγος» από τη Γάζα, καθώς εισήγαγε νόμιμα στην Ελλάδα πρώτες ύλες, δήθεν για τις ανάγκες της επιχείρησης, τις οποίες όμως χρησιμοποιούσε για την παράνομη παρασκευή χημικών διαλυτών με στόχο τη νόθευση καυσίμων.

Υπολογίζεται ότι κάθε βδομάδα, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, παρασκευάζονταν τουλάχιστον 100 τόνοι χημικών διαλυτών, οι οποίοι με βυτιοφόρα κατέληγαν στις εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου, που αποτελούσαν την έδρα της εγκληματικής οργάνωσης. Από εκεί, μετά τη χρήση τους για τη νόθευση καυσίμων, κατέληγαν στα τουλάχιστον έξι συνεργαζόμενα πρατήρια.

Από τη Βουλγαρία

Ως… χειροτονημένος διάκος σε ορθόδοξο μοναστήρι της Βουλγαρίας, πτυχιούχος Ιατρικής και 12 χρόνια ιερέας στο Λονδίνο παρουσιάστηκε στους αστυνομικούς ο 62χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης μετά τη σύλληψή του. Είχε συγκροτήσει τρεις χωριστές υποομάδες, που είχαν αναλάβει την αναζήτηση αποθηκευτικών χώρων, φορτηγών οχημάτων, χημικών διαλυτών και πρώτων υλών για την παρασκευή τους, την εισαγωγή τους στην Ελλάδα, σε συνεργασία με μέλη του κυκλώματος στη Βουλγαρία, και την εποπτεία της διαδικασίας παραγωγής και μεταφοράς τους. Παράλληλα, η ίδια οργάνωση μέσω αυτών των υποομάδων είχε αναλάβει και την προμήθεια και διακίνηση της λαθραία εισαγόμενης αιθυλικής αλκοόλης σε επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Υπεύθυνη για τα οικονομικά σε ένα από τα συνεργαζόμενα πρατήρια όπου κατέληγαν τα βυτιοφόρα με τα λαθραία καύσιμα ήταν μια 27χρονη πρώην παίκτρια του reality «My Style Rocks». Για τη δραστηριότητά της ως μέλους του κυκλώματος συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία. Οι Αρχές που παρακολουθούσαν τις κινήσεις των μελών της οργάνωσης είχαν χαρτογραφήσει όλη τη διαδρομή των βυτίων, από την εισαγωγή των πρώτων υλών μέχρι τη μεταφορά του νοθευμένου καυσίμου. Την Τρίτη, μετά από μια ακόμα διαδρομή, προχώρησαν στις έρευνες που οδήγησαν στις συλλήψεις. Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 85.265 λίτρα χημικών διαλυτών, 12.101 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης άνευ νόμιμων παραστατικών, 5.762 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης και 746 λίτρα λοιπών αλκοολούχων υγρών.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 

Βόμβα-μήνυμα στους ανταγωνιστές

Ως μήνυμα πίεσης και δύναμης με οσμή από Greek Mafia ερμηνεύεται η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Πειραιά. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών δεν αποκλείουν επίσης να πρόκειται για ενέργεια ανταγωνισμού ανάμεσα σε ιδιοκτήτες βενζινάδικων και άσκηση πίεσης για την αγορά του πρατηρίου. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν πληροφορίες που αναφέρουν πως σκιώδης ιδιοκτήτης ήταν 44χρονος που δολοφονήθηκε πρόσφατα έξω από βενζινάδικο ιδιοκτησίας του στον Ν. Κόσμο.

Μετά τη δολοφονία του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε ενδιαφερθεί για την αγορά του πρατηρίου έγκλειστο πρωταγωνιστικό μέλος της Greek Mafia. Ολες αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ελέγχονται από τους αρμόδιους αξιωματικούς. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 03:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι δράστες φαίνεται να τοποθέτησαν ποσότητα εκρηκτικής ύλης ίση με 5-7 κιλά σε μαντρότοιχο ανάμεσα στο βενζινάδικο και ένα οικόπεδο-υπαίθριο πάρκινγκ, την οποία πυροδότησαν με βραδύκαυστο φιτίλι.

Πηγή: eleftherostypos.gr