Breaking News
aimodosia-aima-kardia

Ο 11χρονος Αλέξανδρος χρειάζεται τη βοήθειά μας – Αναζητεί συμβατό δότη μυελού των οστών

Ο Αλέξανδρος είναι μόλις 11 ετών. Ένα παιδί γεμάτο ζωή, με λαμπερό βλέμμα και ένα ξεχωριστό ταλέντο στο σκάκι, όπου ήδη έχει καταφέρει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για την ηλικία του.

Ζει στη Γερμανία μαζί με τους γονείς του, όμως τα Γιάννενα παραμένουν πάντα στην καρδιά του. Είναι ο τόπος καταγωγής της οικογένειάς του, εδώ όπου επέστρεφε κάθε καλοκαίρι για να συναντήσει τους δικούς του ανθρώπους και να περάσει τις διακοπές του.

Φέτος, όμως, όλα άλλαξαν απότομα.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του ο μικρός Αλέξανδρος διαγνώστηκε με μορφή λευχαιμίας και πλέον χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας.

Ο 11χρονος σκακιστής δίνει τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του. Δίπλα του βρίσκονται οι γονείς του στη Γερμανία και η μεγάλη οικογένειά του στα Γιάννενα, που παρακολουθεί με αγωνία και ελπίδα.

Για την αντιμετώπιση της ασθένειάς του είναι απαραίτητο να βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών.

Και η ελπίδα μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά.

Όσοι είναι 18 έως 45 ετών και επιθυμούν να γίνουν εθελοντές δότες μπορούν να ενημερωθούν και να δώσουν δείγμα σιέλου στο Αιματολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη και απαιτεί ελάχιστο χρόνο. Για έναν άνθρωπο που περιμένει έναν συμβατό δότη, όμως, μπορεί να σημαίνει τα πάντα.

Η λήψη δείγματος γίνεται Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 15:00.

Μία μικρή κίνηση από εμάς μπορεί να γίνει μια μεγάλη ελπίδα για τον Αλέξανδρο.

Για ένα παιδί 11 ετών που αγαπά το σκάκι, τα Γιάννενα και τη ζωή, η πιο σημαντική «παρτίδα» μπορεί να κερδηθεί..

Πηγή: epiruspost.gr



Ακολουθήστε το EPIRUSJOURNAL στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!