Μια νέα προσπάθεια, μια νέα επιχείρηση πάντα εγγυμονεί ένα ρίσκο. Αλλά αυτός είναι ο κόσμος του επιχειρείν – με τις εκπλήξεις του, τα πάνω του και τα κάτω του. Από τη στιγμή που υπάρχει η ιδέα, θα επικεντρωθούμε πως θα χτίσουμε τα «πάνω» μας, ώστε να το όνειρό μας να πάρει σάρκα και οστά.
Παράγοντες της αγοράς που έχουν ζήσει και μελετήσει την πιάτσα όσοι λίγοι, καταλήγουν σε μια κοινή συνισταμένη: Πίστεψε στον εαυτό σου. Όταν αρχίσεις να βλέπεις την ιδέα σου ως κομμάτι σου, αυτομάτως μπαίνεις στο επόμενο στάδιο. Η πηγή έμπνευσης και η υλοποίηση.
Μελετήσαμε συμβουλές επιτυχίας από επιχειρηματίες που τα κατάφεραν πολύ καλά και διαπιστώσαμε πως όλοι καταλήγουν σε τέσσερις σημαντικές παραμέτρους. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά
Συμβουλή 1: Μπορείς να τα καταφέρεις
Όλοι μπορούν να τα καταφέρουν. Κι εσύ, φυσικά. Πίστεψε στον εαυτό σου και σκέψου τη θετική εξέλιξη του project σου. Αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά. Από την άλλη, μην αφήνεις τις δυσκολίες να καθορίσουν τις κινήσεις σου. Σίγουρα δε θα βρεις έναν δρόμο στρωμένο με τριαντάφυλλα αλλά σίγουρα δεν θα συναντήσεις μόνο κακοτοπιές. Μπορείς!
Συμβουλή 2: Ποιο είναι το βασικό προσόν σου
Σε τι είσαι καλός; Κάνε συνέχεια αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου. Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθέναν τις δυνάμεις σου. Πού μπορείς να φτάσεις αλλά και πώς θα το καταφέρεις αυτό. Βρες το βασικό σου προσόν και χτίσε την ιδέα σου πάνω σε αυτό. Είναι προτιμότερο θα απογειώσεις αυτό που κάνεις καλά, παρά να βελτιώσεις λίγο έναν τομέα που υστερείς. Αξιοποίησε αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις.
Συμβουλή 3: Δούλεψε με πάθος
Ζήσε με πάθος, δούλεψε με πάθος. Σε έναν κόσμο που δεν είναι πολλοί αυτοί που κάνουν ό,τι πραγματικά αγαπούν, εκείνος που παθιάζεται με το ό,τι καταπιάνεται, έχει αυτομάτως ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Η καλή ιδέα αν δουλευτεί με πάθος, μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πρόσεξε μόνο μην αφήσεις το πάθος να τοποθετεί τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Με πάθος αλλά και καθαρό μυαλό.
Συμβουλή 4: Κάνε το βήμα. Ξεκίνησε
Μερικές φορές, αρκεί αν ξεκινήσεις, ακόμη κι αν δεν είσαι έτοιμος 100%. Μην περιμένεις να φτάσει η προεργασία σου στο τέλειο για να βγεις στην αγορά. Όταν το μεγαλύτερο μέρος της ιδέας σου είναι έτοιμο, ξεκίνησε την κοινοποίηση του project σου. Μέρα με τη μέρα θα το βελτιώνεις. Θα μαθαίνεις τα προβλήματα και θα βρίσκεις τη λύση στην πράξη. Τέλος η θεωρία. Ώρα για δράση.
Πηγή: yougogreece.gr